Summer「EATABLE FASHION」
Show Window
パイナップル、サボテン、アップル、マッシュルーム、これらは、環境への負荷を減らすために需要の高まる動物の革の代替素材の原料で、100%植物由来の革は「ヴィーガン・レザー」と呼ばれます。
環境保全はファッション業界が直面する課題の一つであり、デザイン性に妥協することなく、かつ社会や環境に対しサステナビリティーをテーマに置く「グリーンファッション」の実現への一端を担う素材です
今回のウィンドウでは、パイナップルとサボテンを使用したヴィーガン・レザーでドレスを作りました。
社会に誠実で口にできるほど安心安全な食品かどうか、トレーサビリティーを含めたフードの基準でファッションの価値を決定する日も近そうです。
アートディレクター 佐藤寧子
Demand continues to grow for vegan leather, an alternative to animal leather and with lower environmental impact. It’s made entirely from plant-based materials like pineapple, cactus, apples, or mushrooms.
Protecting the environment is one of several challenges currently facing the fashion industry. Vegan leather may well help the industry make green fashion a reality—an approach to fashion featuring a focus on sustainability, both social and environmental, but entirely free of design compromises.
For this season’s window, we created dresses featuring vegan leather made from pineapple and cactus.
In the not too distant future, traceability and other standards traditionally associated with food may well rule discussions of value within the fashion industry.
Yasuko Sato
Art Director
開催期間: 2022.06.17- 2022.09.01
終了しました
2022.06.20 UP